Alla inlägg under mars 2008

Av Långrygg - 1 mars 2008 03:43


Båtutflykt börjar bli tradition på våra semesterar. Denna gång blev det gruppresa till Raya Island. Vi hämtades med grisbil tidigt på morgonen och var snart i speedboaten.


Resan var fartfylld, mycket vågor, det stackars paret som satt längst bak blev hela tiden översköljda av vatten, så vi hade underhållning på båten .


Men alla gillade inte den guppiga färden, den kinesiska familjen som satt bredvid Pappa Långrygg såg särskilt besvärliga ut. Till slut brast det för den ena damen och hon spydde... i sin hand. Sen försökte hon slänga ut spyan i vattnet bakom sig. Det blåste rätt bra. Pappa Långrygg fick en liten bit spya i huvudet! Men han märkte inget, så det var ok, vi skulle ju snart bada ändå...


Ön var mycket fin. Stor lunchbuffé, mycket gott. Man kunde välja mellan att knalla till andra sidan av ön och snorkla eller stanna i baren, gissa vad vi valde?


I baren jobbade en trevlig finsk tjej, hon fixade Sangsom, cola och lippo till oss. Snart var vi trevligt mosiga i huvudet.


På resan tillbaka samtalade jag lite med paret som hade fått ofrivilliga duschar på ditresan. De var asiater. Till min förvåning så pratade de båda med bred skottländsk (Skottsk?) dialekt. Jag fick dölja min förvåning över att de var skottar, hoppas det lyckades (ska inte skottar ha kilt förresten?). Där ser man vilka förutfattade meningar man kan ha!


To be continued...

Ovido - Quiz & Flashcards