Alla inlägg under maj 2008

Av Långrygg - 7 maj 2008 02:28


Var hos tandläkarn igår. Det innebär ju alltid lite ångest, både inför smärtan och räkningen som oundvikligen kommer efter.


Maja hade beställt tid kl 18:30 och jag var punktlig, ingen "thai-tid" här inte! Fick fylla i en liten lapp och sen in och sätta sig i tandläkarstolen.


Undersökningen visade att en gammal lagning (svensk) behövde bytas och det hade jag haft känningar av. Hon sa att jag skulle få bedövning och då blev jag lite nojig, sist jag fick det var för länge sen hemma hos Folktandvården och då var det en gigantisk spruta som Tandis tryckte in så det knakade i huvudet och ont gjorde det!


Men nu var det en minispruta och det kändes absolut ingenting. Hon smetade någonting på tandköttet innan sprutan, kanske var det bedövning innan bedövningen?


Sedan gjorde hon en rejäl rengöring medans vi väntade på att bedövningen kom igång. Efter det: Borrdags! Först en liten borr, sedan en större som fick hela huvudet att hoppa och det lät som en slagborr. Men jag kände ingenting!


Hon sa att det var ett mycket djupt hål och att det hade bildats ett nytt hål under den gamla lagningen, så mycket borrande blev det. Hon bad om ursäkt när huvudet hoppade till ibland, men mig gjorde det inget, jag skulle ju bli fin i flabben, smärtfritt!


Sedan fyllning. När jag kom upp från stolen hade det gått en timme, sa jag att det borrades mycket?


Nu var man ju nyfiken på prislappen. Hela kalaset slutade på 1450 baht, ca 290 SEK, helt ok tycker jag. Ska dit igen och dra visdomständer, men väntar lite.


Här var jag:

http://www.bkkpages.com/health-and-beauty/dental/club-smile


Man var ju lite på sin vakt efter att ha läst denna artikel:

(men allt gick ju bra... ja vi får väl se hur länge lagningen sitter)

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article2395714.ab

Av Långrygg - 6 maj 2008 08:25


Såg "The Darjeeling Limited" härom kvällen. Mycket fin film om tre bröder som lär känna varandra igen på en tågresa genom Indien. Lågmäld humor när den är som bäst. 4 Långryggar av 5 möjliga.


Man blir lite sugen på att ta en tågresa när man ser den. Transsibiriska järnvägen hade ju inte varit fel! Man kan ju faktiskt ta sig till Peking och åka med tåget till Moskva.


Verkar som ett trevligare och intressantare alternativ till gamla flyget. Och dessutom bra för miljön och det är ju modernt att tänka på den nu.


Nu ska man bara hitta reskamrater...


DN har en mycket bra artikel här.

(klicka på bildspelet på höger sida)

http://www.kinaresor.se/

http://www.aftonbladet.se/resa/resguider/article643421.ab


(På bilden från 2004 ser ni Söderkebab i tåget när vi åkte från Bangkok till Chiang Mai. En trevlig resa.)

Av Långrygg - 5 maj 2008 08:45


I förra veckan var GlennBenny med familj i stora staden för sluttampen av sin semester. Då fick man en ursäkt att dricka lite öl. Fick även dra igång alla Star Wars-filmerna då Lill-GB är ett stort fan, bra pöjk!


Jag tog också tillfället i akt och drog på mig min Chewbacca-dräkt, för första gången sen Halloween förra året. Lill-GB såg lite skrajsen ut. Sen kom Mamma GlennBenny ut ur duschen med Lill-tösen, hon blev lite mer rädd!


Fick dra av mig masken, Lill-GB påstod då att han inte alls blivit rädd, men Lill-tösen tyckte nog att det var precis lika hemskt utan mask...


Vi var också på MBK Center för att shoppa, jag skulle ha linser, men det visade sig vara lättare sagt än gjort, man var tvungen att ta av linserna en timme innan ögonkontrollen och halvblind som man är fick man ju avböja.


På MBK var det även nåt Cosplay jippo, folk som klär ut sig, oftast till japanska manga och anime figurer. Tydligen måste det inte vara japanska figurer, undrar om Chewie hade platsat... Man kanske skulle gå med i en Cosplay-klubb?


På Söndagen blev det även Chatuchak-marknaden igen, börjar bli stammis där. Hittade fina t-shirts som vanligt, hur många t-shirts är för många t-shirts?


Sedan var det dags för GlennBennarna att flyga sin kos, tack för besöket!


(Klippet i slutet kommer från internäten)

Av Långrygg - 2 maj 2008 03:32


Något händer när man flyttar till ett annat land. Saker man tagit för givet, kanske inte alls brytt sig om kan nu bli väldigt viktigt. Funderar ni över den skrynkliga tuben med Kalles Kaviar där längst in i kylen? Gör det, för på vissa ställen är den hårdvaluta...

Av Långrygg - 1 maj 2008 03:06


För mig heter han Järnmannen, ja jag är gammal... I Sverige har det så vitt jag vet aldrig funnits nån Järnmannen tidning. Men han har ju dykt upp i de andra Marvelhjältarnas tidningar och han har haft en del egna nummer i de där blandade tidningarna som fanns (finns?). Så man"känner" ju Tony Stark!


Förlaget Marvel var alltid min favorit dom hade ju dom tuffaste hjältarna: Spindelmannen, Hulken, X:en (ja, X-men hette så på svenska ett tag), Hämnarna(Avengers), m.m


Och nu har tidningsförlaget bestämt sig för att själva producera filmerna om sina hjältar, istället för att sälja rättigheterna till filmbolag. Först ut är Iron Man.


Det var premiär igår jag och Maja tog oss till Paragon Cineplex, Thailands största biograf. Och den är verkligen stor, med 16 skärmar och 5000 sittplatser sammanlagt. Lyxig är den också, med kristallkronor och fräsiga heltäckningsmattor. Det finns olika sorters sittplatser, för att passa både de fattiga och rika. Vi tog de vanliga (billigaste), som ändå slår allt jag har sett i svenska salonger. Ca 32 SEK för en biljett, helt ok!


Filmen då? En höjdare, första halvan var i klass med Spider-Man 1's första halva, kunde inte vara bättre! Andra halva var mycket bra, med betyget sjönk tyvärr lite (precis som Spider-man 1, som dock sjönk ännu mer).


Det kommer fler filmer med Iron Man, var så säkra!

4 Långryggar av 5 möjliga.
(sitt kvar till efter eftertexterna)


Man märker att Marvel bygger upp för en film om Avengers, superhjältegruppen med bland andra Iron Man, Hulk, Thor och Captain America. Det kommer snart en ny film med Hulk och Thor är på G. Captain America är nog inte långt borta heller.


Förresten, innan filmen visades en ny trailer för Indiana Jones, fick ståpäls.

Det är gött att vara nörd i år!

Ovido - Quiz & Flashcards